Το Tυροκομείο μας

Στο Τυροκομείο μας, η αγάπη για την πρώτη ύλη συναντά το σεβασμό για την ποιότητα και το πάθος μας για τη δημιουργία εξαιρετικών γεύσεων. Εμπνευσμένοι από τις συνταγές του παρελθόντος, φτιάχνουμε τα χειροποίητα εκλεκτά μας προϊόντα: τυρί, γιαούρτι, κρέμα και ρυζόγαλο, πάντα διατηρώντας τα στοιχεία εκείνα της παράδοσης που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και τη μοναδική γεύση τους.

Όλα τα στάδια της παραγωγής των τυριών μας εκφράζουν τις αξίες μας: από την αναζήτηση της πρώτης ύλης, την τέχνη της παραδοσιακής τυροκόμησης, μέχρι και την ωρίμανση. Σεβόμαστε και ακολουθούμε την πορεία της φύσης και για αυτό ορισμένα από τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα μόνο τις εποχές που η φύση μας το επιτρέπει.

Το Τυροκομείο μας προμηθεύει και τα επτά καταστήματα μας στην Αττική -όπου θα βρείτε όλα μας τα τυριά και γαλακτοκομικά μαζί με εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών- καθώς και μερικά επιλεγμένα σημεία πώλησης στο εξωτερικό.

Το Τυροκομείο μας είναι πιστοποιημένο με το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.

Η σημασία της
Πρώτης Ύλης

Το Γάλα

Το γάλα μας είναι η σημαντικότερη πρώτη ύλη που χαρίζει αυτή τη ξεχωριστή γεύση στα τυριά, το γιαούρτι, τις κρέμες, το βούτυρο και το ρυζόγαλό μας. Σε όλα μας τα προϊόντα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φρέσκο κατσικίσιο και πρόβειο ελληνικό γάλα.
Το γάλα μας έρχεται από επιλεγμένα κοπάδια ντόπιων μικρόσωμων φυλών ζώων που δίνουν λιγότερο αλλά ποιοτικότερο γάλα και βόσκουν ελεύθερα σε διαλεγμένες περιοχές της Νότιας Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας.
Οι κτηνοτρόφοι που έχουμε επιλέξει και συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία με εμάς, όσο αφορά στη σημασία της παράδοσης και της ποιότητας.
Η παραγωγή μας ακολουθεί τις εποχές της γαλακτοφορίας των ζώων και αυτή η άμεση σύνδεση με τη φύση συμβάλλει στην εξαιρετική γεύση και φρεσκάδα των προϊόντων μας.

Χειροποίητα τυριά και γαλακτοκομικά, χωρίς συντηρητικά

Η τεχνολογία
συνδέεται αρμονικά
με την παράδοση

Η παραγωγική μας διαδικασία συνδυάζει ιδανικά τις παραδοσιακές τεχνικές με τις απαιτήσεις του σήμερα. Οι μεγάλες αίθουσες με τα ανοξείδωτα δοχεία όπου πήζει και κόβεται το τυρί, συνυπάρχουν αρμονικά με τους χώρους ωρίμανσης με τα παραδοσιακά βαρέλια οξιάς που φιλοξενούν τη φέτα μας για να ωριμάσει μέχρι και 12 μήνες.
Παραμένοντας πιστοί στη τέχνη της ωρίμανσης και τη γνησιότητα της γεύσης, εξελίσσουμε την παράδοση με σεβασμό. Όλα τα τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνουμε στο Τυροκομείο μας είναι χειροποίητα και χωρίς συντηρητικά.